Pompierii clujeni au desfășurat 186 de misiuni în perioada 22-24 martie 2024. Dintre acestea, 50 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 136 de cazuri medicale.

Printre cele mai importante, amintim intervenția la un accident rutier petrecut sâmbătă, 23 martie 2024, pe raza localității Vlaha. Echipajele operative au găsit la fața locului trei autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. 7 persoane au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital de către echipajele medicale. La misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, trei ambulanțe SMURD și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean.

În cursul dimineții de duminică, 24 martie, pompierii de la Detașamentul Dej au fost solicitați să intervină la un accident rutier petrecut pe raza localității Stoiana. În accident a fost implicat un singur autoturism, care se afla răsturnat într-o curte. Nu au existat persoane încarcerate, dar trei bărbați au necesitat îngrijiri medicale, prezentând multiple traumatisme. În cele din urmă, cei trei au fost transportați la spital.

Totodată, tragem un nou semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetație uscată. În weekend-ul trecut, toate detașamentele ISU Cluj s-au aflat pe teren, pentru a stinge astfel de incendii. S-au înregistrat 29 de solicitări din localități precum Săcel, Mica, Râșca, Jucu, Bodrog, Sălicea sau Mărtinești. O intervenție de amploare a avut loc între localitățile Căpușu Mare și Dumbrava, unde flăcările au afectat aproximativ 10 hectare.

Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

În continuare, pompierii militari clujeni rămân la datorie pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență̆ pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 Compartimentul Informare și Relații Publice

Call Now Button