Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat inițiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți – 13 este marcată Ziua Informării Preventive.
Multe persoane asociază numărul ”13”, ziua de ”marți” sau ”pisica neagră” cu ghinionul! Noi credem că „ghinionul” poate fi prevenit!
Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă suntem informați corect și la timp. Iar cel mai util este și să știm cum să acționăm corect pentru a preveni sau gestiona situațiile de urgență! Este pentru binele fiecăruia și al familiei dacă potențialele pericole sunt identificate, iar apoi sunt însușite și aplicate măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.
Inițiativa urmărește conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu).
Astfel, unitatea noastră, în parteneriat cu autoritățile publice locale, diseminează materialele informative care aduc în atenție importanța dezvoltării comportamentului preventiv și a atitudinii proactive în rândul comunității.
Având în vedere contextul actual, în perioada următoare, acțiunile inspectoratului pentru situații de urgență vor urmări să atragă atenția, în special, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, precum și pe celelalte tipuri de riscuri (incendii/cutremure). Demersul este orientat spre această latură de informare și educare a populației, astfel încât prin măsurile întreprinse să contribuim la informarea corectă a cetățenilor pentru creșterea șanselor de supraviețuire în situații de urgență.
Un aport important în acest domeniu au avut campaniile derulate în anii precedenți, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuințe și altor situații de urgență.

Mai multe informații găsiți pe site-ul construit special pentru pregătirea populației în situații de urgență: https://fiipregatit.ro/

Recomandări instalații electrice:

Recomandări instalații gaze:

Recomandări detectoare:

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

WordPress PopUp Plugin Call Now Button