Pompierii clujeni au desfășurat 69 de misiuni în cursul zilei de joi, 28 iulie 2022. 48 dintre acestea au fost urgențe medicale gestionate de către echipajele SMURD, în vreme ce alte 21 de intervenții au fost la incendii, accidente rutiere sau pentru readucerea stării de normalitate.

Ziua a început cu un exercițiu desfășurat la un operator economic din localitatea Aghireșu Fabrici. Scenariul a presupus următoarea situație: O construcție s-a prăbușit, iar două victime au rămas blocate sub dărâmături. Totodată, o altă persoană s-a autoevacuat, fiind necesară salvarea acesteia de la înălțime.

Astfel, pompierii au simulat acțiuni de căutare-salvare și descarcerare. Au participat Detașamentele 1 Cluj-Napoca și Huedin, cu un total de trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare, o autoscară și două echipaje SMURD. Am fost sprijiniți de colegii de la Jandarmerie, Ambulanță, precum și de Instituția Prefectului – Județul Cluj. Aceste exerciții ne ajută să verificăm timpul de răspuns, dar și să cunoaștem în detaliu locurile unde își desfășoară activitatea operatorii economici din județ.

În jurul prânzului, pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit la un accident rutier în satul Fildu de Jos, județul Sălaj. Două autoturisme au fost implicate în accident, iar două persoane au necesitat îngrijiri medicale.

De asemenea, a fost transmis un mesaj de avertizare privind posibile averse torențiale care vor acumula peste 30 – 35 l/mp, grindină, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice prin sistemul RoAlert către terminale mobile de pe raza comunelor Măguri Răcătău, Valea Ierii și Băișoara.

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit alături de polițiști, jandarmi și personal Salvamont-Salvaspeo pentru a recupera corpul unui bărbat, în vârstă de aproximativ 60 de ani, care cel mai probabil a suferit o afecțiune medicală și a decedat, în timp ce culegea fructe de pădure, în zona cabanei Blajoaia situată pe raza localității Măguri, comuna Măguri Răcătău. La fața locului a fost dislocat un echipaj cu o autospecială pentru intervenție rapidă și comandă, care, alături de celelalte forțe implicate, au reușit să recupereze corpul bărbatului și l-au predat institutului de medicină legală.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o baracă situată pe strada Cantonului din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, ce încadrau două autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD. Acolo au găsit o baracă cu o suprafață de aproximativ 10 mp cuprinsă în totalitate de flăcări cu pericol de extindere la alte trei barăci amplasate în apropiere. Flăcările au fost lichidate în scurt timp de către pompieri, împiedicând propagarea acestora mai departe de limitele în care au fost găsite. Nu au fost persoane care să solicite consult medical.

WordPress PopUp Plugin Call Now Button