Pompierii clujeni au fost solicitați să participe la 93 de intervenții în cursul zilei de luni, 25 iulie 2022. 71 dintre acestea au fost urgențe gestionate de către echipajele SMURD, în vreme ce alte 12 intervenții au fost la incendii, accidente rutiere sau pentru readucerea stării de normalitate.

Printre cele mai importante, amintim un incendiu care a cuprins un autoturism în localitatea Cara. Apelul de urgență a venit în jurul orei 14:40, iar la misiune a participat o autospecială cu apă și spumă. În momentul în care pompierii au ajuns la locul intervenției, autoturismul era cuprins de flăcări. Astfel, s-a acționat imediat pentru lichidare. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite asistență medicală. Cauza probabilă a incendiului este o defecțiune electrică la compartimentul motor. Misiunea a fost asigurată de către Detașamentul 1 Cluj-Napoca.

Ulterior, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în urma unui incident rutier produs pe str Traian Vuia din municipiul Cluj-Napoca. La fața locului s-au deplasat două echipaje ce încadrau o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de terapie intensivă SMURD. A fost găsit de aceștia un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu multiple traumatisme și în stare de inconștiență. Victima a primit asistență medicală de urgență și a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate de către echipajul SMURD. Pompierii au sprijinit acordarea asistenței medicale de urgență, au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriei și pentru asigurarea măsurilor pentru siguranța salvatorilor la locul accidentului.

Call Now Button