Echipajele ISU Cluj au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea unui număr de 57 de intervenții, dintre care 51 de cazuri SMURD, iar personalul operativ a desfășurat o recunoaștere în teren pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea intervenției și a timpilor de răspuns în situații de urgență și a asigurat, pe timpul a două evenimente, cu public numeros, măsurile specifice pentru asigurarea, în caz de nevoie, a evacuării în situații de urgență, stingere a incendiilor sau acordarea primului ajutor calificat în caz de nevoie.
Dintre misiunile desfășurate de echipajele specializate ale ISU Cluj, amintim intervenția pentru degajarea mai multor arbori, doborâți de vântul puternic, pe raza localității negreni.
Reamitim fatul că anterior solicitărilor primite de către dispeceratul unității a fost emisă o avertizare de fenomene meteo extreme COD PORTOCALIU, valabiă pentru zona de munte a județului Cluj, preconizând posibilitatea de a fi înregistrate precipitații abundente, intensificari ale vântului și ninsori viscolite.
Reamintim pe acastă cale câteva recomandări pentru persoanele care se află în aceste zone, aflate sub incidența vremii rele, urmați următoarele sfaturi:

  • Urmăriți buletinele meteo;
  • Informați-vă despre condițiile de trafic;
  • Parcați mașinile la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • Pregătiți mașina pentru circulația în condiții de iarnă/drum alunecos.
    În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
    Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate in dificultate.
    Totodată, Centrul Operațional monitorizează atent situațiile ce pot prezenta diverse riscuri pentru cetățeni și are în vedere dispunerea imediată a măsurilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți și de bunuri materiale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Call Now Button