Echipajele ISU Cluj au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea unui număr de 76 de intervenții, dintre care 65 de cazuri SMURD. Personalul operativ a desfășurat două exerciții verificarea aspectelor ce țin de organizarea intervenției și a timpilor de răspuns în situații de urgență și a asigurat pe timpul a două evenimente cu public numeros măsurile specifice pentru asigurarea, în caz de nevoie, a evacuării în situații de urgență, stingere a incendiilor sau să acorde primul ajutor calificat.

Dintre misiunile realizate amintim intervenția unui echipaj de pompieri și unul SAJ, în jurul orei 13.20, ca urmare a căderii unui bărbat de la înălțime în localitatea Cheia, din comuna Mihai Viteazu. Forțele de intervenție sosite de urgență la locul solicitării au găsit bărbatul de cca 70 de ani, care se pare că a căzut de la aproximativ 10m, de pe o schelă improvizată și, din păcate,  prezenta traumatisme incompatibile cu viața.

Alarma a sunat din nou pentru două autospeciale pentru stins incendii, un echipaj SMURD și unul SAJ, în jurul orei 15.30 pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit, situată pe strada Pițigoilor din Ocna Dej. Până la sosirea pompierilor localnicii au reușit să evacueze din casa aflată în flăcări, doi adulți și o fată de cca 15 ani, care suferiseră arsuri și care, se pare că, dormeau în timpul care s-a produs incendiul. Pompierii au acționat pentru a stinge flăcările timp de două ore, care au cuprins aproape în totalitate imobilul, de cca 40mp, înainte de sosirea lor. Echipajul SMURD a transportat la spital fata de 15 ani care se pare că a suferit arsuri de gradul III la nivelul mâinilor și picioarelor și un bărbat care suferit arsuri la nivelul capului. Echipajul SAJ transportă la spital două femei, care, se pare, sunt cu afecțiuni ușoare.

Imobilul a fost distrus în totalitate de flăcări, iar din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la un scurt circuit electric.

Amintim campania demarată la nivel național ” FOC – FLĂCĂRILE OMOARĂ COPII!”

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate in dificultate.

Totodată, Centrul Operațional monitorizează atent situațiile ce pot prezenta diverse riscuri pentru cetățeni și are în vedere dispunerea imediată a măsurilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți și de bunuri materiale.

WordPress PopUp Plugin Call Now Button