Echipajele ISU Cluj au acționat, la sfârșitul de săptămână ce a trecut, pentru gestionarea unui număr de 168 de intervenții, dintre care 157 de cazuri SMURD. Personalul operativ a desfășurat și două recunoașteri în teren pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea intervenției și a timpilor de răspuns în situații de urgență.

Dintre intervențiile înregistrate, amintim intervenția pentru stingerea unui incendiu care a afectat o casă de locuit din localitatea Dezmir, vineri de dimineață, unde, deși a fost vorba despre o ardere redusă, ca și amploare, doar șansa a făcut ca locatarii casei să simtă mirosul de fum și au reușit să se alarmeze și se evacueze din locuința inundată cu fum, fără a suferi intoxicații cu fum. Trei autospeciale pentru stins incendii au fost alertate în jurul orei 5.20, pentru a stinge flăcările, care cuprinseseră masa din bucătărie și, din fericire, nu s-au extins și la celelalte piese de mobilier din bucătărie, iar fumul a fost simțit de către locatari în timp util, astfel încât au reușit să se alarmeze și se evacueze din locuința inundată cu fum, fără a suferi afecțiuni medicale. Din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la o lumânare odorizantă, lăsată aprinsă și nesupravegheată.

O autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două SAJ au intervenit pentru a gestiona o situație de urgență, ca urmare a unui accident rutier produs în apropiere de ieșirea din localitatea Coplean. Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit două autoturisme avariate și trei persoane rămase blocate într-unul dintre acestea. Au fost desfășurate operațiuni pentru descarcerarea bărbatului de pe locul șoferului și au fost folosite echipamentele speciale pentru a scoate, fără a agrava posibilele afecțiuni suferite, două femei rămase blocate în același autoturism. Cele trei persoane au fost preluate de către echipajele medicale și au fost transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Toate erau conștiente și cooperante pe timpul intervenției pompierilor.

O atenție deosebită trebuie acordată siguranței copiilor, iar pompierii recomandă ca brichetele, chibriturile și alte surse de foc să fie păstrate în locuri unde aceștia nu au acces, să nu fie lăsați singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune. Reamintim campania națională „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate in dificultate.

Totodată, Centrul Operațional monitorizează atent situațiile ce pot prezenta diverse riscuri pentru cetățeni și are în vedere dispunerea imediată a măsurilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți și de bunuri materiale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Call Now Button