Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj a desfășurat 208 misiuni în perioada 22-24 iulie 2022. 178 dintre acestea au fost urgențe medicale, în vreme ce alte 30 de intervenții s-au înregistrat la incendii, accidente rutiere sau pentru readucerea stării de normalitate.

În cursul zilei de vineri, pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit la un incendiu care a afectat o anexă gospodărească în localitatea Sic. Apelul de urgență a venit în jurul orei 12:10, iar la misiune au participat două autospeciale cu apă și spumă, precum și echipajul SMURD de la Gherla. În sprijin au venit și pompierii de la SVSU Sic. Incendiul s-a manifestat la o șură, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Înăuntru era depozitat material lemnos. Din fericire, nu au existat victime sau persoane care să solicite ajutor medical. Din primele cercetări, anexa gospodărească a luat foc din cauza unui incendiu de vegetație uscată.

Sâmbătă dimineața, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au salvat o pisică dintr-un copac pe strada Neagră. Pompierii au utilizat o scară și au salvat în siguranță pisica.

Duminică, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit la un accident rutier petrecut sub autostrada A3, în apropiere de localitatea Călărași. În accident a fost implicat un motociclist, care era conștient și cooperant în momentul în care forțele noastre au ajuns la fața locului. Astfel, pompierii i-au acordat asistență medicală până la sosirea echipajului SAJ, care l-a transportat la spital. Apelul de urgență a venit la ora 7:32, iar la misiune a participat o autospecială cu modul de descarcerare. De la această intervenție nu sunt imagini.

Aseară, pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la un accident rutier petrecut în Valea Chintăului. Au fost implicate două autoturisme, iar cinci persoane au primit îngrijiri medicale. Din fericire, niciuna dintre acestea nu a suferit leziuni grave.

Call Now Button