A doua zi a festivalului Untold a fost una fără evenimente negative.
Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului a urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.
Putem afirma că obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Activitățile de prevenire antidrog au continuat și în cea de-a doua zi de festival.
Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj, împreuna cu voluntarii centrului și în colaborare cu studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, au realizat și în cea de a doua zi de festival o serie de activități cu caracter preventiv.
Pentru conștientizarea riscurilor asociate consumului de droguri, participanții la festival au testat ochelarii speciali care imită optic efectele consumului de alcool și droguri și care distorsionează realitatea și modul în care este perceput timpul și spațiul.
De asemenea, participanții au beneficiat de instructaj de prim ajutor alături de voluntarii din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.
De activitățile de prevenire a consumului de droguri care au fost desfășurate în a doua zi a festivalului Untold au beneficiat aproximativ 3000 de persoane.
Specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane din cadrul Centrului Regional Cluj-Napoca au desfășurat activități de informare și sensibilizare privind fenomenul traficului de persoane.
Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii ISU Cluj au desfășurat controale la operatorii economici din festival pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță. Deficiențele constatate au fost sancționate cu 13 amenzi, în valoare totală de 6.500 lei și 24 avertismente.

REZULTATE

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, în a doua zi de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 41 amenzi în valoare de 24.180 lei și 20 de avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 7 amenzi în valoare de 1.700 lei și 3 avertismente.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 25 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:
– 45 traumatisme diverse (escortații, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.);
– 34 dureri digestive,
– 40 dureri de cap, membre inferioare sau altele
– alte 195 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)
În șapte situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că șase adulți și un copil au fost transportați la spital.

Mulțumim participanților la festival, care au ales să se bucure de muzică într-un mod responsabil.

Call Now Button